Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Λαγέ, μαδάς;

Λαγέ, μαδάς;



Το λιοντάρι, ο αρχηγός της ζούγκλας, ξύπνησε ένα πρωινό ζοχαδιασμένος. Τα πάντα γύρω του ήταν βρόμικα, γεμάτα ακαθαρσίες. Αποφάσισε να φτιάξει τουαλέτες. Βγάζει λοιπόν διαταγή: Τα ζώα από εδώ και πέρα δε θα χέζουν οπουδήποτε. Όποιο δεν υπακούσει, θα γίνεται άρση της ζουγκλικής ασυλίας του και θα παραδίδεται για θανάτωση στην επιβλέπουσα ανθρωπότητα. Μετά από λίγο καιρό η ζούγκλα ήταν υπόδειγμα καθαριότητας. Δεν έβλεπες πουθενά ακαθαρσίες. Μια μέρα που το λιοντάρι έκανε την βόλτα του βλέπει ανάμεσα στους θάμνους δυο μικρές κουραδίτσες. Έγινε έξω φρενών. Διατάζει τους δικούς του να ξεχυθούν στη ζούγκλα και να βρουν το δράστη. Πάνε αυτοί και του φέρνουν το λαγό. Αμέσως στήθηκε η εξεταστική και ρωτάνε το λαγό.

-Καλά, δεν ντρέπεσαι; Να παρακούς τη διαταγή. Τι έχεις να απολογηθείς πριν σε παραδώσουμε στην ανθρωπότητα.

-Βασιλιά μου, επίτροποι, άρχοντές μου να σας εξηγήσω λέει ο λαγός. Εγώ από την αρχή υπάκουσα στη διαταγή σας. Η αρκούδα φταίει!

-Γιατί το λες αυτό λαγέ;

- Εκεί στις τουαλέτες που είμασταν όλα τα ζώα στη σειρά και χέζαμε, γυρνάει η αρκούδα που ήταν δίπλα μου και με ρωτάει. Λαγέ, μαδάς; Όχι!, του απαντάω. Με παίρνει τότε και σκουπίζει τον κώλο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου